top of page

Zomer in zicht!

De kans op een zomerse periode neemt volgende week sterk toe. De wind draait op dinsdag naar het zuidoosten en voert hiermee warme lucht aan naar Nederland. Er worden temperaturen verwacht rond de 25 graden of mogelijk nog meer! De kans op een hittegolf bestaat, maar is nog redelijk klein. Hiervoor moeten er 5 zomerse dagen (25+) gehaald worden, waarvan er 3 tropisch zijn (30+).

De komende weken verwachten we geen temperaturen meer die onder de 20 graden zullen uitkomen. Dinsdag krijgen we te maken met een meer zuidoostelijke stroming van een hogedrukgebied. Halverwege volgende week lijken de onweerskansen ook weer toe te nemen, maar dit keer zal dat de warmte niet verdrijven.

Er staat ons dus een warme periode te wachten, maar echt in de details kunnen we nog niet gaan omdat het nog ver weg is.

Ook morgen wordt het warm, de matige zuidwestenwind voert warme lucht aan en de middagtemperatuur ligt tussen 23 graden aan zee tot lokaal 27 graden in Zeeuws Vlaanderen. Er trekken velden hoge bewolking over, maar er zijn ook zonnige perioden.

In de avond neemt de bewolking toe en kan op meer plaatsen een bui ontstaan. Daarbij is een kleine kans op onweer.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page